Friday, January 20, 2012

Chocolate muffins



The greatest nights use to be the result of improvisation and friends. That one wasn't an exception. Me and my friend Carlota were suposed to go for a drink, but we finally stayed at home and decided to try a Chocolate muffins recipe. It was really YUMI. (Actually, we are thinking in leaving the college and open a Cake shop :)). Here you have the recipe. I encourage you to try it: it's very easy and delicious!

Las mejors noches acostumbran a ser el resultado de sumar improvisación y amigos. Ésta no fue una excepció: yo y Carlota habíamos quedado para tomar algo, pero terminamos quedandonos en casa y probando una receta de Muffins de chocolate. Fue genial y quedaron riquísimos. (De hecho, estamos  pensado en dejar la universidad y abrir una pastelería). Aquí teneis la receta. Os animo a probarla: es muy sencilla y deliciosa! :)



Ingredients
  - 190g butter
  - 190g brown sugar
  - 5 eggs
  - 160g black chocolate
  - 90g flour
  - 5g yeast
  - 7g salt




1. Melt the chocolate
Derrite el chocolate al baño maría

2. Melt a bit the butter, add the sugar and the yolks. Mix it. Add the melted chocolate.
Derrite un poco la mantequilla, añade el azúcar y las yemas de huevo. Mezclalo. Añade el chocolate derretido.
  
3. In another bowl,  beat the egg whites until stiff peaks. Add the mixture of chocolate and butter. Mix. 
En otro cuenco, bate las claras hasta punto de nieve. Añade la mezcla de chocolate y mantequilla. Mezclalo.

4. Mix the flour, with the salt and the yeast, and add this to the mass. Mix it untill it is (more or less) homogeneous.
Mezcla la harina con la sal y la levadura, añadelo a la masa. Mezclalo hasta que sea (más o menos) homogenea. 

5. Prepare the pots for the muffins. We use those purple ones with white spots. To fill the molds, put all the mass in a plastic bag and cut a corner. Be careful and think that the muffin will rise in the oven (Don't fill them too much!)
Prepara los potes para los muffins. Nosotras usamos estos lilas con topitos blancos. Para llenar los moldes, pon la massa en una bolsa de plastico y corta la punta (como una manga pastelera). Ve con cuidado y piensa que el muffin, crecerá en el horno (no los llenes demasiado!). 



6. Put them into the oven at 210ºC during 17minutes. 
Ponlos al horno a 210ºC durante 17minutes.
 
 YUMI!


  (You can add icing sugar if you want)


XX, Núria

No comments:

Post a Comment

Thanks for your time! :)